Bilden visar ett företags lokaler. Med varningsskyltar och påbudsskyltar samt rörmärkning kan anställda och besökare lättare hitta rätt i dina lokaler. Med lasergravyr på skyltar och inventarier skapar du ordning på företaget.

Varningsskyltar och påbudsskyltar till företaget

Har du en verksamhet som behöver hitta ett sätt att smidigt hitta en lösning för varningsskyltar och påbudsskyltar. Nu kan du enkelt skylta upp din verksamhet med exempelvis brandskyltar. Det finns även olika typer av industriskyltar för att vägleda anställda och besökare enklare med olika standardskyltar.

Märkning av installationer och armaturer kan vara en svår uppgift. Det kräver inte bara mycket tid, utan du måste också se till att etiketterna är korrekta och uppdaterade. Det finns dock några enkla steg du kan ta, för att göra det enkelt att märka dina inventarier och installationer.

Identifiering av både armaturer och installationer

Det första steget i märkningen av dina armaturer och installationer är att identifiera dessa korrekt. Det innebär att du måste veta exakt vad varje armatur eller installation är, samt dess syfte och placering. När du väl har identifierat varje armatur eller installation blir det mycket lättare att märka dem korrekt med olika typer av skyltar.

Att välja ett märkningssystem som fungerar för verksamheten

När du har identifierat dina armaturer och installationer är nästa steg att välja ett märkningssystem som passar dina behov. Ett populärt alternativ är QR-koder, som kan skannas från vilken smartphone eller surfplatta som helst med en kamera.

Med QR-koder behöver du bara skriva ut koden med relevant information, t.ex. armaturens eller installationens namn, syfte, plats osv. och sedan fästa den på lämplig yta. Detta gör det enkelt för människor att snabbt få tillgång till information om varje armatur eller installation utan att behöva söka igenom stora mängder data manuellt.

Ett annat alternativ är streckkoder, som använder linjer av varierande bredd i stället för rutor som QR-koder. Streckkoder är mer kompakta än QR-koder, vilket gör dem idealiska för mindre ytor som rör eller elpaneler där utrymmet kan vara begränsat. Detta kräver dock ofta en specialiserad hårdvara och mjukvara för att kunna användas fullt ut. Genom det så är det inte alltid lämpligt i alla fall.

Det behöver inte vara komplicerat eller tidskrävande att märka armaturer och installationer om du använder rätt verktyg för jobbet. Genom att ta lite tid i förväg för att korrekt identifiera varje armatur eller installation och välja ett lämpligt märkningssystem som QR-koder eller streckkoder kan du enkelt märka dina armaturer och installationer med minimal ansträngning på nolltid.

Skylta enklare med lasergravyr och graverade skyltar

I många fall räcker det istället med att skapa ett enklare system för dina inventarier. Du kan enkelt göra detta genom att sätta ett inventarienummer, som du enkelt kan koppla till ett matrisprogram. Alternativt till ditt bokföringsprograms inventarielista. Du kan med enkel lasergravyr och skyltgravyr namnge dina inventarier eller armaturer och installationer på ett enkelt sätt.

Rasmus Ek

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *