Bilden visar tomater som odlas i ett växthus. Med ett plasttak i uterum kan du enkelt förbättra växthuset med ett kanalplasttak av en polykarbonatskiva.

Odla ekologiskt hemma eller för ditt företag med ett växthus

Odla ekologiskt hemma eller för ditt företag med ett växthus. Har du någonsin drömt om att ha ett eget växthus och odla ekologiskt hemma eller för ditt företag? Med ett växthus kan du skapa en perfekt miljö för odling av växter, blommor, grönsaker och frukter.

Med ett växthus kan du enkelt övervaka temperaturen, luftfuktigheten och solljuset inuti så att dina växter får precis rätt mängd av alla tre elementen för att trivas.

Om du dessutom installerar ett nytt plasttak till ditt vinterträdgård kommer du att se till att växthuset är väl isolerat från utomhustemperaturerna. Genom detta kan du nu dra nytta av att ha ett växthus. Du kan även renovera din vinterträdgård eller orangeri genom att lägga till ett nytt plasttak av praktisk kanalplast.

Fördelar med att ha ett eget växthus

Att ha ett eget växthus ger många fördelar både i hemmet och i näringslivet. Förutom att du kan odla ekologiskt (utan kemikalier eller bekämpningsmedel) bidrar det också till att spara energi. Växthusens plasttak fungerar som isolering och håller värmen instängd inuti även under kalla vintermånader.

Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att få höga elräkningar eftersom den värme som genereras inuti är tillräcklig för att hålla växterna friska. Samma sak gäller för sommarmånaderna. Det flesta växthus är utformade så att det finns tillräckligt med ventilation så att luften förblir sval även när det är varmt ute.

Hur du enkelt kan köpa ett växthus för din ekologiska odling

Växthus är också ett utmärkt tillfälle för företag att minska sina kostnader genom att minska sitt beroende av kommersiella växtleverantörer. Med ett välskött växthus kan företag enkelt odla sina egna produkter som örter och grönsaker.

Som de sedan kan använda i sina produkter eller rätter som serveras i deras restauranger/caféer – vilket sparar både tid och pengar men kan även öka försäljningen med ekologiska produkter i det långa loppet.

Renovera ditt uterum med plasttak av polykarbonatskiva

Om du redan har ett uterum i ditt hem kan du enkelt förvandla det till ett fungerande växthus genom att installera nya plasttak på det. Kanalplast är ett idealiskt material för dessa typer av tillämpningar. Framförallt på grund av dess hållbarhet och förmåga att isolera mot extrema temperaturer utomhus. Samtidigt som det släpper igenom ljus i vinterträdgårdens inre under soliga dagar.

Den här typen av plasttak kräver inte heller mycket underhåll och håller i många år utan att behöva repareras eller bytas ut. Vilket håller kostnaderna nere med tiden. Dessutom finns kanalplast i olika färger så att du kan anpassa utseendet på ditt vinterträdgård/växthus efter din smak.

Att odla i ett eget växthus är enklare med växthus av högsta kvalitet

Vid första anblicken kan det verka skrämmande att ha ett eget växthus, men med lite forskning om material och installationstekniker kan det åstadkommas relativt snabbt. Detta kommer inte bara att spara pengar när det gäller att köpa ekologiska produkter.

Det kommer även att bidra till att minska energiräkningarna genom att ge isolering mot extrema temperaturer utomhus. Samtidigt som det fortfarande släpper igenom gott om ljus till växterna inne under soliga dagar.

Och även om kanalplast vanligtvis används som plasttak för växthus kan de också användas som tak för vinterträdgårdar och uterum. Vilket gör renoveringsprojekt enklare än någonsin tidigare. Kom igång med att förvandla ditt uterum genom att skaffa ett kanalplasttak gjort av praktisk polykarbonatskiva.

Rasmus Ek

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *