Bilden visar ett cykelställ i två våningar i ett cykelrum. Det finns olika typer av mekaniska cykelliftar och hydrauliska cykelliftar i två våningar.

Tvåvånings cykelställ med lift

Skapa det perfekta cykelrummet på ditt arbetet med ett praktiskt cykelställ på två våningar med en cykellift. Idag används cyklar och elcyklar alltmer inom exempel hemtjänst och olika omvårdande insatser, som inte är akuta. Detta i sin tur kräver bra och säker förvaring samt laddning om det är elcyklar. För att kunna bibehålla effektiviteten krävs det att cyklar och elcyklar hanteras på ett bra och säkert sätt samt förvaras i ett cykelrum som möjliggör detta.

Det är även bra att det redan från början planeras för minst en dubblering av antalet cyklar inom vårdande yrken som behöver transportera sig själva mellan brukarnas boenden. Att installera ett tvåvåningscykelställ med cykellift, kommer att möjliggöra detta, då det är ett effektivt sätt att använda både golvytan och höjden i cykelrummet.

Alltfler väljer att använda cykeln som huvudsakliga transportmedlet

I takt med att städerna blir alltmer cykelvänliga väljer allt fler människor att cykla som primärt transportmedel. En elcykel är ett betydligt mer praktiskt och säkrare alternativ än till exempelvis en elscooter. På en elscooter är användaren mer utsatt, åker oftast i hög hastighet samt bär inga skydd. Att köra omkull på en elscooter har blivit ett allt vanligare problem, då det även kan orsaka frakturer och skador.

Att transportera matkassar, hämtade paket samt annat, kan således detta utföras med en större enkelhet ske på en cykel, elcykel eller en lådcykel. Elcykeln har gjort att användaren på ett bekvämare och säkrare sätt även kan ersätta något längre sträckor med att cykla.

Med lådcykeln kan du sköta det flesta ärenden och hämta något större paket. Det går även att utföra större veckohandlingar utan att behöva släpa kassar i kollektivtrafiken eller använda vårdföretagets bil. Som allt oftare har många användare och ett komplicerat bokningssystem.

Cykelförvaring på ett enklare sätt med praktisk cykelupphängning och cykelparkering i cykelrum

För hyresvärdar kan detta innebära en unik utmaning när det gäller att ge hyresgästerna en säker och bekväm plats att förvara sina cyklar på. Det finns idag praktiska lösningar som gör det enklare än någonsin tidigare att förvara cyklar. Cykelställ i två våningar med en praktisk cykelhiss erbjuder en idealisk lösning för att skapa det perfekta cykelrummet.

Vad är ett cykelställ med två våningar?

Ett cykelställ med två våningar är praktiskt för cykelrum. Det är i princip ett cykelställ som är utformat för att förvara flera cyklar i två höjdnivåer. Den här typen av rack ger enkel åtkomst till cyklar samtidigt som det är extremt utrymmeseffektivt.

Konstruktionen i två våningar gör att du kan få plats betydligt fler cyklar på samma yta jämfört med traditionella cykelställ i en våning. Detta gör dem idealiska för större hyreshus eller bostadsrättsföreningar där det kan finnas begränsat utrymme för cykelförvaring. Dessa system passar även bra för verksamheter som vill förbättra hållbarheten. Genom att öka det dagliga cyklandet mellan exempelvis vårdtagare/brukare.

Fördelar med att använda ett cykelställ i två våningar med cykellift i ditt cykelrum

Cykelställ i två våningar har flera fördelar jämfört med traditionella cykelställ i en våning. Den mest uppenbara fördelen är den ökade kapaciteten. Detta gör dem idealiska för stora bostadsrättsföreningar och hyreshus där traditionella cykelställ på en nivå helt enkelt inte skulle ha tillräcklig kapacitet för alla hyresgästernas cyklar.

Dessutom gör tvåvåningsställen det mycket lättare för hyresgästerna att komma åt sina cyklar eftersom de inte behöver sträcka sig runt andra cyklar eller manövrera sig genom trånga utrymmen för att hämta sin egen cykel ur förrådet.

En annan stor fördel med cykelställ i två våningar är att de kan monteras med en praktisk cykellift. Denna gör det mycket lättare för hyresgästerna att förvara och hämta sina cyklar. Utan att behöva böja sig ner eller lyfta tunga föremål. En cykellift fungerar genom att lyfta upp din cykel på den översta nivån med antingen en mekaniskt cykellift eller hydrauliskt cykellift till cykelstället med två våningar. Detta gör det mycket enklare och mindre ansträngande för ryggen när du lastar och lossar din cykel från förvaringen.

Tvåvåningscykelställ med cykellift är således en väldigt innovativ lösning för hyresvärdar som letar efter sätt att skapa bättre förutsättningar för sina hyresgäster som cyklar regelbundet, oavsett om det gäller pendling eller fritidsaktiviteter.

Dessa typer av cykelställ är mycket utrymmeseffektiva och erbjuder enkel åtkomst när man hämtar cyklar från förvaringen, vilket gör dem idealiska för större flerfamiljshus eller komplex där traditionella ställen i en enda våning inte skulle kunna ge tillräcklig kapacitet eller bekvämlighet vid förvaring av cyklar. Med cykelställ i två våningar kan du enkelt ge dina hyresgäster säkra och bekväma platser att förvara sina cyklar på utan att kompromissa med utrymmeseffektiviteten i ditt cykelrum.

Rasmus Ek

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *