Bilden visar ballonger till födelsedagar. Ballonger till födelsedags firande och temafester finns i många olika varianter.

Ballonger födelsedag – Roliga former och mönster

Roligare barnkalas enkelt med ballonger till födelsedag och festligheter. Att planera ett barnkalas kan kännas aningens ostrukturerat ibland. Men det finns knep för att göra kalaset roligare och enklare för både barnen och föräldrarna.

Här är några tips på hur du kan skapa roligare kalas:

Först och främst är det viktigt att tänka på tidsramen. Barnkalas behöver inte pågå i flera timmar. Därför kan du välja att hålla kalaset kortare än vanligt. Ett par timmar är mer än tillräckligt för att fira med tårta, lekar och öppna presenter. Därmed slipper ni extrema trötthet och eventuella humörsvängningar som kommer av att för mycket tid har gått.

Rätt plats för ditt barnkalas

Att välja rätt plats kan förstås göra en stor skillnad. Hemmakalas är enkelt och bekvämt, men det kan vara trångt och oöverskådligt. Om du har tillgång till en större lokal kan det vara en bra idé åka dit istället. Exempelvis kan ni besöka en inomhuslekplats där barnen kan springa och leka fritt i en större lokal.

Det är också en bra idé att förbereda olika aktiviteter. En förströelse kan vara att måla ansikten och/ eller att bjuda in en trollkarl som kan trolla fram överraskningar till barnen och skapa en magisk stämning. Lekar som säckhoppning, springtävling med hinder, bollkastning eller piñata är en hit som alltid uppskattas av barnen.

Mat och dryck vid barnkalas och temafester

När det gäller mat och dryck kan det vara en god idé att undvika sockerrika snacks, läsk och godis. Satsa istället på frukt, grönsaker och nyttigare pålägg. Försök därför att planera festmåltiden i förväg. En god tårta eller muffins med fina dekorationer kan också vara favoriter hos både barn och vuxna.

Det är alltid en god idé att involvera barnen i planeringsprocessen. Använd dem som din bollplank. Fråga vad de har för idéer och låt dem hjälpa dig med förberedelserna.

Det kan vara att de får skapa sina egna inbjudningskort eller att de får hjälpa till med att dekorera lokalen. Barn tycker om att känna sig delaktiga och är glada att hjälpa till.

Planera ett roligt barnkalas med roliga aktiviteter och ballonger till födelsedag

Att planera ett roligt och lyckat barnkalas behöver inte vara en svår uppgift. Det gäller att tänka på tidsramar, plats, aktiviteter, mat och dryck.

Genom att involvera barnen och ha deras önskemål i åtanke kan du även göra kalaset minnesvärt och härligt för både dem och de vuxna. Varför inte utveckla barnkalas-traditionen och skapa långvariga och glada minnen?

Nu kan du lära dig mer om hur du kan dekorera inför olika festligheter hos exempelvis Festbutikken. Där kan du hitta roliga dekorationer och hitta mer inspiration.

Rasmus Ek

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *