Ergonomiska stolar och laboratoriums kontorsutrustning

Friskare personal med ergonomiska stolar och ståmattor

Det finns många fördelar med att använda ergonomiska hjälpmedel, bland annat minskad skaderisk, ökad produktivitet och en bekväm arbetsmiljö. Några av de vanligaste ergonomiska hjälpmedlen är ergonomiska och hygieniska tangentbord samt ergonomiska och hygieniska möss. Det finns även speciella laboratorium tangentbord, hygieniska möss samt även speciella laboratorium stolar.

Det kan även vara bra med speciella halkskyddsmattor, ESD mattor eller våtrumsmattor samt arbetsstolar, som alla underlättar för det dagliga arbetet. Våtrumsmattorna, ståmattor, arbetsplatsmattor och halkskyddsmattorna gör även att halkrisken minskar. Det finns flera olika alternativ till hur den sittande ergonomin kan förbättras i samband med detta.

Laboratorium kontorsutrustning och medicinska tangentbord

Det kan behövas olika typer av stolar beroende på arbetsuppgift och det därför viktigt att välja rätt ergonomistol för uppgiften. I vissa fall kan alternativet vara att använda en balansboll, men i vissa fall passar en sadelstol eller arbetsstol. Behöver du mer specifik laboratoriums kontorsutrustning eller renrumsprodukter även kallade (cleanroom produkter), eller tandläkare och medicinska tangentbord.

Det finns många alternativ och mer inspiration när du letar ergonomiprodukter och hjälpmedel, hos exempelvis företaget ErgoComfort Sweden som du kan hitta på sidan ergocomfort.se. När du införskaffar arbetsplatsmattor och arbetsstolar så är det bra att känna till att det även finns för mer industriellt bruk. Exempelvis industristolar och industri tangentbord som har fördelar om man jämför med mer standardiserade kontorslösningar.

Skapa rätt ergonomiska förutsättningar med rätt typ av ergonomiskt hjälpmedel

Se gärna över helheten med företagets ergonomi, det finns bara fördelar med att skapa en miljö med ergonomiprodukter samt hjälpmedel som kan underlätta för personalen. I samband med detta är det även viktigt att personalen får tillgång till träningsredskap och bra övningar, som ökar rörligheten i det stora hela. Det kan vara allt från speciella ståmattor med inbyggd massage, eller aktiva balansplattor men även olika stretchingpinnar.

Idag har det blivit allt vanligare att även använda sig av speciella kontorscyklar, då dessa oftast är enklare att samtidigt använda utan att tappa koncentrationen, som det ibland kan hända vid ett skrivbordsanpassat löpband. Genom att välja en kontorscykel så kommer du enkelt kunna skriva på datorn och hantera samtal över telefonen utan att låta andfådd eller ofokuserad.

Rasmus Ek

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *